vindelnshobbit.blogg.se

Jag är en elev som studerar på allmän kurs, vindelns folkhögskola och den här bloggen var en typ av "examens arbete" angående ämnet rasism. MEN jag har ändrat tema för den så att den är riktad mot min vardag

Media är den största boven i dramat med rasism och främlingsfientlighet?

Kategori: Allmänt

Jag hittade ett blogginlägg (tror det är ett blogginlägg i alla fall) www.smcs-Group.com/racism-xenophobia
 
Några exempel som "författaren" skrev ner på hur media av alla dess slag bidrar till allt hat och elände som kopplas samman med rasism och främlingsfientlighet är :
" En svart tonåring dömdes den här veckan som skyldig till rån och vålds brott"
"Homosexuell man vald till VD för Fortune 500 Company"
"En grupp med muslimer protesterade i Melbourne idag"
" En kristen skola får någon form av hederspris"
 
Tyvärr är det nog så.. Det vi oftast läser om i media när det kommer till diverse brott är oftast att människorna som varit inblandade ska ha en annan religon, hudfärg eller sexuell läggning!
Men det är inte bara media som är inblandade i det här dramat heller, alla människor som tillåter hatbrott att ske i det öppna utan att försöka ingripa eller stoppa är minst lika skyldiga till att världen fortsätter att gräva ner sig i sin rasistiska och främlingsfientliga grotta..
Man tycker ju att vi människor som är otroligt anpassningsbara och uppfinningsrika borde ha kommit så pass långt i våran utveckling att vi kan släppa det förgångna och sluta försöka sätta in alla andra i olika fack!
 
Vad skulle en rasist känna om någon satte en stämpel på denne? Hur skulle en heterosexuell människa känna om folk ville få denne att dölja sin kärlek till sin partner? Det skulle dom ALDRIG acceptera, så varför ska dom få göra samma sak mot andra människor?
Kommentera inlägget här: