vindelnshobbit.blogg.se

Jag är en elev som studerar på allmän kurs, vindelns folkhögskola och den här bloggen var en typ av "examens arbete" angående ämnet rasism. MEN jag har ändrat tema för den så att den är riktad mot min vardag

A Long Walk to Freedom, Historien om Nelson Mandelas Kamp för frihet

Kategori: Allmänt

Dom allra flesta har nog någon gång hört om den storslagne mannen, Nelson Mandela, som tillbringade 27 år av sitt liv i fängelse för att hans försök att bekämpa Apartheid i Sydafrika.
 
Apartheid är en benämning på den rasåtskillnadspolitik och det samhällsystem som var i Sydafrika från 1948 fram tills de första demokratiska valen år 1994. Man separerade alltså de vita från de svarta på alla tänkbara sätt te.x parkbänkar och andra platser var markerade och det var straffbart för en svart människa och en vit att ha ett sexuellt umgänge och förhållande.
 
Nelson Mandelabörjade med att bekämpa Apartheid med ett fredligt tillvägagångs sätt men efter Sharpevillemassakern den 21 mars 1960, blev han involverad i den beväpnade motståndsrörelsen.
 
I filmatiseringen av hans fängelsevistelse så får man höra " Det förefaller sig naturligt för en människa att älska och känna kärlek. Men att känna hat är något som människan blir lärd"
 
Kommentera inlägget här: